- Сорт: 50% Каберне Совиньон; 50% Каберне Фран
- Реколта: 2016
- Произход: собствени лозя в Карнобатския край
- Тип: сухо червено вино
Цвят: Плътен, непрогледен рубинен цвят.
Аромат: Зрял и сложен характер на аромата, с нотки на зрели черни плодове като сочна черна череша, черница, но и черен шоколад. Откриват се землисти акценти, елегантно преплетени с нотки на етерични масла като това от евкалипт и мента. Долавя се много фин минерален тон на солен въздух, йод и море.
Вкус: Елегантно тяло с много добра структура и фини, велурени танини. Отлично запазена плодова свежест и перфектен баланс. Финалът е продължителен и въздействащ, със спомен за вкуса на ликьор от черна череша и сладки подправки.
Отлежаване: 27 месеца в нови френски барици 225 л. Три години отлежаване в бутилка преди лансиране на пазара.
Aлкохолно съдържание: 14,5 %
Брой произведени бутилки: 4550 бутилки
Температура на сервиране: 15 – 17°С
Сомелиерско предложение: Подходящо да се комбинира с плътни, зрели меки сирена, бавно задушени ястия от дивеч и шоколадови десерти с плътна текстура – шоколадови трюфели, шоколадово брауни с малини.
Награди: Сребърен медал, Decanter World Wine Awards 2022